Társadalmi szerepvállalás

Támogatás a Rózsadomb ÖTE-nek

Társadalmi szerepvállalásként a Vállalkozásra fel éves bevételének 2 %-ával támogatom a Rózsadomb Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önzetlen és áldozatos munkáját.

Manapság trendivé, szinte kötelezővé vált, hogy a vállalkozások különböző alapítványokat egyesületeket támogatnak bevételük x százalékával.

Legtöbb adományozónak fogalma sincs mi történik az átutalt összeggel, valóban nemes célra lett-e felhasználva. Lehet nem is érdekli őket, letudták a kötelező kört, megtették amit elvártak tőlük.

Nos, nekem nem sokat kellett gondolkodnom, hogy melyik „megfoghatatlan” alapítványt válasszam.

Úgy gondoltam, nem valami ismeretlen helyre utalom majd a bevételem egy részét, hanem egy olyan helyre, ahol bizton tudom, szükség van minden támogatásra, és bölcsen használják majd fel. Fontos szempont volt számomra az is, hogy ezt az adományt magyar emberek szükségleteire fordítsák majd.

Így esett a választásom a Rózsadomb Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Egyesületre, amelynek személyes tapasztalat alapján ismerem áldozatos munkáját.

Tisztelem és becsülöm őket, hiszen saját szabadidejüket beáldozva, saját testi épségüket, életüket veszélyeztetve, önkéntes alapon végeznek (fizetés nélkül) három fővárosi kerületben is tűzoltási és műszaki mentési feladatokat.

Ezen kívül részt veszenek:

– a jövő generációjának oktatásában és tanításában
– napi szintű járőrszolgálataik során általános bűnmegelőzési feladatok végrehajtásában,
– a rendőrséggel szoros együttműködésben a bűnüldözés és bűnmegelőzés támogatásában,
– karitatív tevékenységekben,
– önkormányzati rendezvények biztosításában.

Amennyiben te is szívesen támogatnád a rózsadombi polgárőrök és önkéntes tűzoltók munkáját, megteheted a linkre kattintva: www.rozsadombote.hu