Miért van szükséged kezdő vállalkozóként (is) marketingstratégiára?

marketingstrategia

Olvasási idő: 3 perc

Biztos szükségem van nekem marketingstratégiára?

Lehet így képzeled: van egy jó ötletem, szolgáltatásom, termékem, csinálok, vagy csináltatatok valakivel egy csili-vili weboldalt, webáruházat, és dőlnek majd a vásárlók, ügyfelek. Nincs szükségem marketingre, stratégiára meg főleg nem!

El kell, hogy szomorítsalak, sajnos ez nem ilyen egyszerűen működik. Ha ilyen könnyű lenne, akkor mindenki milliomos, vagy milliárdos lenne.

Kezdő vállalkozóként az egyik legfontosabb teendőd a marketingstratégiád kidolgozása. Megbízható marketingterv nélkül vállalkozásod csak döcögni fog, a siker nem valószínű, hogy melléd szegődik. Egy jól kidolgozott marketingstratégia segít abban, hogy  ügyfeleket, vásárlókat szerezzél, és sikeresen növeld a vállalkozásod.

A marketingstratégia egy olyan terv, amely felvázolja, hogy a vállalkozásod hogyan tudja majd értékesíteni termékeidet vagy szolgáltatásaidat, valamint hogyan tudsz kapcsolatot építeni ügyfeleiddel, vásárlóiddal

Lássuk hát, miért van szükséged marketingstratégiára, és egyáltalán mi is az a marketingstratégia!?

Mi az a marketingstratégia?

A marketingstratégia a vállalkozásod marketing tevékenységének összeszedett, átgondolt terve, amelynek célja vállalkozásod termékeinek vagy szolgáltatásainak népszerűsítése és az ügyfelek megszerzése

A marketingstratégia segít vállalkozásodnak meghatározni a célközönségét, a célpiacon való megjelenés módját és a marketingeszközök kiválasztását, valamint a marketing tevékenység hatékonyságának mérését

A marketingstratégia egyúttal része a vállalkozásod üzleti stratégiájának is. 

A sikeres marketingstratégia létrehozásának első lépése a célközönség meghatározása és megértése. Tudnod kell kik ők, mit várnak tőled, és hogyan érheted el őket a legjobban. 

Amint azonosítottad a célközönségedet, elkezdheted olyan stratégiák kidolgozását, melyek pontosan őket szólítják meg. Ez magában foglalja a versenytársak elemzését, stratégiájuk felkutatását, és a saját marketingstratégiád ehhez való alakítását

Fontolóra kell venned a különböző marketing csatornákat, például e-mail kampányok, a közösségi médiaplatformok használatát, hogy elérjed a potenciális vásárlóidat, ügyfeleidet

Végezetül pedig mérned kell az eredményeket, hogy a jövőbeni szükséges kiigazításokat eszközölhesd. 

Ha világos marketingstratégia áll rendelkezésedre, könnyebb mérni a fejlődést, nyomon követni az eredményeket, így szükség esetén a valós adatok, nem pedig találgatások alapján módosíthatod a stratégiádat.

Összegezve - Miért van szükséged kezdő vállalkozóként (is) marketingstratégiára?

  • A marketingstratégia segít a vállalkozásodnak azonosítani célpiacodat.
  •  A marketingstratégia segít a vállalkozásodnak abban, hogy megértsd, mit akarnak és mire van szükségük az ügyfeleidnek.
  •  A marketingstratégia segít a vállalkozásodnak az egyedi értékesítési ajánlat kidolgozásában.
  •  A marketingstratégia segít a vállalkozásodnak a brandig kialakításában.
  • A marketingstratégia segít a vállalkozásodnak a hatékony marketingmix kialakításában.
  • A marketingstratégia segít a vállalkozásodnak nyomon követni az előrehaladást és mérni a sikert.
  •  A marketingstratégia segít a vállalkozásodnak abban, hogy a lehető legjobban használd ki erőforrásaidat.
Véleményem szerint – és remélem, téged is sikerült meggyőzni – egy hatékony marketingstratégia nélkülözhetetlen minden olyan vállalkozás számára, amelyik a mai versenypiacon sikerrel szeretne érvényesülni.

                               Hajrá! Marketingstratégiára fel! 
 
Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

További segítségre van szükséged?

Vedd igénybe ingyenes  konzultációmat!

Varga Irén

Varga Irén

20 évnyi vállalkozói és marketing tapasztalatommal segítek kezdő vállalkozóknak a sikeres üzletépítésben. Köszönöm, hogy nálam jártál, remélem hasznosnak találtad a bejegyzésem. Vállalkozásra fel!

Szívesen benéznél továbbra is a kulisszák mögé?

Mert én szívesen osztok meg veled további vállalkozással és marketinggel kapcsolatos titkokat, ha az alábbiakban ezt jelzed.

A Küldés gombra való kattintással elfogadom az Adatvédelmi Tájékoztatót.